APK keuring

Bij Autobedrijf M. Pero kunt u terecht voor de Algemene Periodieke Keuring van uw auto. Wij zorgen ervoor dat uw auto volgens de wettelijke richtlijnen wordt gekeurd. Wij zorgen ervoor dat u weer veilig en comfortabel de weg op kunt.

Aan een auto zitten veel onderdelen die van belang zijn voor het goed functioneren. Wij keuren volgens de richtlijnen en keuringseisen van het RDW. Kijk hier of uw auto aan een APK keuring toe is:

Zoals u weet, is de APK keuring een wettelijk verplichte keuring waarbij aan eisen en voorwaarden moet worden voldaan. Voor meer informatie over de APK keuringseisen kunt u terecht bij het RDW.

Autobedrijf M. Pero is RDW erkend en mag daarom Algemene Periodieke Keuringen (APK keuringen) uitvoeren. U kunt bij ons terecht voor benzine en diesel auto’s tot 3500 kg. Heeft u een APK keuring nodig? Maak dan vandaag dan nog een afspraak bij ons.

De APK keuring

Wilt u weten wanneer een auto APK gekeurd worden? Hierbij een actueel overzicht:

 • Een benzine auto van na 1 januari 2005 wordt na 4 jaar voor het eerst gekeurd. De volgende 2 APK keuringen zijn dan na 2 jaar. Hierna moet de auto elk jaar gekeurd worden. Dit geldt ook voor auto’s die op alcohol en/of elektromotor rijden
 • Een diesel auto van na 1 januari 2005, die vaak meer kilometers rijdt, wordt na 3 jaar voor het eerst gekeurd. Daarna elk jaar. Dit geldt ook voor auto’s die op gas of andere brandstof rijden
 • Alle auto’s van voor 1 januari 2005 en niet ouder dan 30 jaar moeten inmiddels elk jaar APK gekeurd worden.
 • Alle auto’s van 30 jaar of ouder moeten iedere 2 jaar APK gekeurd worden
 • Voor alle auto’s van voor 1 januari 1960 geldt geen APK-plicht meer

Als u wilt controleren of de APK keuring nog geldig is op uw auto dan is dat mogelijk door op deze link te klikken. Is de APK niet meer geldig, maak dan meteen een afspraak. Is de APK nog minder dan 2 maanden geldig? Wij mogen een auto vanaf 2 maanden voor de APK vervaldatum weer opnieuw keuren. Bij een goedkeur word de nieuwe vervaldatum dan 1 jaar of 2 jaar verlengd.

Wat houdt de APK keuring in?

Onze keurmeester voert een uitgebreide APK check uit volgens de keuringseisen van de RDW. De auto moet voldoen aan de veiligheidseisen en milieueisen zoals de RDW die bepaald heeft, hierbij wordt de hele auto aan een nauwgezette inspectie onderworpen, waaronder:

 • De carrosserie
 • De verlichting
 • De banden en de ophanging
 • De motor en het aandrijfsysteem
 • De stuurinrichting
 • Het remsysteem
 • Het interieur

Let op! Een APK keuring is niet te vergelijken met regulier onderhoud. Een APK keuring is slechts een moment opname aan de hand van een controle. Bij regulier onderhoud worden er namelijk ook belangrijke onderdelen vervangen. Het is daarom ook slim om de APK keuring te combineren met auto onderhoud. Zo hoeft u maar één keer naar de garage en kunt u daarna weer een tijd onbezorgd rondrijden.

APK goedkeur of APK afkeur

Voldoet uw auto aan alle wettelijke eisen? Dan keuren wij de auto meteen goed. Zijn er aandachtspunten, bijvoorbeeld een band die op korte termijn aan vervanging toe is, dan adviseren wij u hierover. Voldoet uw auto helaas niet aan de wettelijke eisen, omdat bijvoorbeeld de banden te ver versleten zijn of uw auto niet voldoet aan de emissie-eisen, dan overleggen wij eerst met u over welke reparatie noodzakelijk is en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Wat kost een APK?

Wij stunten niet met prijzen, maar bieden een betaalbare APK keuring zonder verborgen kosten, uitgevoerd door goed opgeleide keurmeesters en gebruikmakend van de beste testapparatuur. Bij ons weet u waar u aan toe bent.

APK afspraak

Wilt u een nieuwe APK, tegen heldere voorwaarden en met de zekerheid van een perfect uitgevoerde autokeuring? Maak dan nu een afspraak bij ons!

Heeft u vragen over hoe wij de APK uitvoeren? U bent natuurlijk van harte welkom!

Zoals u weet, is de APK keuring een wettelijk verplichte keuring waarbij aan eisen en voorwaarden moet worden voldaan. Voor meer informatie over de APK keuringseisen kunt u terecht bij het RDW.

Bij M.Pero staat uw auto op de 1e plaats!

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies